OM SILESTONE

Silestone är en kompositsten som består av 94% naturlig kvarts, som gör materialet utomordentligt hårt och motståndskraftig. Det är en utmärkt yta för köksbänkar, badrum, golv och väggbeklädnad med minsta möjliga antal fogar.

Silestone kan fås i mer än 90 färger och finns i skivor av två storlekar (306 x 140 cm och 325 x 159 cm). Den är beständig mot vätskor och repor tack vare en speciell ytbehandling med N-BOOST-teknik som förenklar rengöring, underhåll och putsning.

Textur

I syfte att kunna anpassas helt till din stil, erbjuder Silestone olika texturer till någon av dina valda applikationer. Polerat, matta Suede eller grova Volcano ger tre möjligheter som låter din fantasi flyga fritt och ger struktur till din bänkskiva.

Det är den ursprungliga polerade Silestone® kvartsytan. Utseendet och känslan som står sig genom tiderna. Med glittrande lyster och mjuk känsla av natursten, är Silestones originalpolerad yta fortfarande populär i hela världen. Denna djupa och ren yta visar Silestones elegans och klarhet i kvartsstenen.

Silestone Suede-ytan är en anmärkningsvärd matt strukturerad yta som ger en unik mjuk effekt och som uttrycker ren skönhet och elegans. Den bibehåller samma egenskaper, dess mjuka och sköna känsla samt en total färgjämnhet som ger ditt Silestone-projekt ett mervärde.

Volcano är den nyaste Silestone-texture ; en mjuk och rustik struktur och Volcano är resultatet av FoU-insatser för att hitta en attraktiv yta som svarar på marknadens efterfrågan genom att utvidga utbudet för dem som älskar robusta ytor och material.

Kantprofiler

Rak fasad kant

Denna typ av kant ger bänkskivan kontinuitet samtidigt som den bibehåller dess stöt- och reptålighet

2+2 mm fasad kant

En kant med samma bänkskivetjocklek som mjukar upp köket eller badrummets bänkskiva med en böjd look.

Bullnose

En helt rundad finish som skapar en känsla av fullständig kontinuitet

Duvbröstet

Den perfekta lösningen, till vilken ett sidostycke läggs för att skapa tyngd och robusthet till kökets eller badrummets bänkskiva.

Gerad

Den raka kanten är den enklaste av de alla, eftersom den har samma tjocklek som bänkskivan, men med ett rakt avslut i kantutseendet.

Halv-Bullnose

I köket, med den bibehåller bänkskivornas tjocklek