MATERIAL

Spånskiva med melamin 

Spånskiva täckt med ett tunt men starkt så kallat dekorationspapper. Brädans styrka ges av uppvärmningen under produktionsprocessen och det extremt starka trycket, under vilket brädans övre lager pressas ordentligt mot varandra. Olika skivtillverkare har emellertid också olika kvalitet, dvs motstånd mot tidens tand och eventuella skador. Vi använder skivor från de mest kända europeiska och nordiska tillverkarna (Koskisen, Egger).

 

Naturliga material

Förutom de vanliga melaminpanelerna använder vi också andra material till våra produkter, såsom målade MDF-paneler och naturligt träfanér. Fanérerna är gjorda av naturlig ek i olika nyanser och behandlas med oljevax eller halvmatt lack. Dock kan MDF-skivor och fanérskivor också målas enligt önskad NCS-kod. 

 

Miljö

Alla material och ytbehandlingar är certifierade och hälsosäkra och skadar inte miljön.

Hyllsystem 18mm melamin

Hyllsystem 28mm melamin

Faner (19 och 28mm)

Målad MDF (19 och 28mm)

Andra material

Målat glas, folerat glas, speglar

Om du föredrar glas- och spegelytor kan du välja mellan olika nyanser av speglar och flera olika målat glas med en matt eller blank yta. En mönstrad matt foliering kan läggas till glaset och spegelytan för att skapa ett helt unikt utseende.

 

Naturliga material

Andra material kan användas på dörrarna, som exempelvis bambu limmad på MDF-paneler och naturfaner. Fanérerna är gjorda av naturlig ek i olika nyanser behandlade med oljevax eller halvmatt lack. Naturliga material är tidlösa, åldras med värdighet och ger rummet ett lyxigt utseende.

Kakelplattor i melamin (10mm)

Fanérark (9mm)

Speglar och glas

Bambu (limmad på MDF)